Fritert løkblomst med dip

3464
5 from 1 vote
Skriv ut

Fritert løkblomst med dip

Du har invitert folk over for å se kamp på TV, men hva skal du servere? Denne løk-blomsten er crispy, digg og enkel å lage!

Kategori Småretter
Tilberedningstid 18 min
Steke/koketid 7 min
Totaltid 25 min
Porsjoner 1 stk
Forfatter mums

Ingredienser:

  • 1 stk stor løk
  • 2 stk egg
  • 350 ml melk
  • 350 ml mel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss pepper
  • 1 ss salt
  • 1 ss paprika

Til dippen

  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss majones
  • 1,5 ss ketchup
  • 1,5 ss Worcestershire saus
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss paprikakrydder

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og skjær en liten del av toppen.

  2. Plasser løken med toppen ned og lag et kutt ovenfra og helt ned, der du begynner nær roten. Gjenta til det er kuttet helt rundt roten (som stråler rundt solen).

  3. Snu løken og bøy foriktig "kronbladene" utover fra løkblomsten din.

  4. Bland melk og egg i en skål og visp godt. I en annen skål blander du mel og krydder.

  5. Dypp først løkblomsten i eggeblandingen...

  6. ...og deretter i melblandingen. Sørg for at de to blandingene dekker hvert av "kronbladene". Gjenta dyppe-prosessen en gang til, i samme rekkefølge.

  7. Frityrstek løken i olje til den er gylden.

  8. Bland alle ingrediensene til dippen, servér og nyt!

Recipe Notes

Du kan se hele prosessen i videoen nedenfor. Husk å DELE oppskriften med vennene dine på Facebook!