Opp-ned karamellkake

3272
5 from 1 vote
Skriv ut

Opp-ned karamellkake

Lei av å lage de samme gamle kakene? Da er denne opp-ned karamellkaka for deg. Den er KJEMPEENKEL å lage, fettfattig og er populær med barn. I tillegg passer den til folk som ikke tåler egg, da den inneholder ikke det.

Kategori Desserter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 1 t
Totaltid 1 t 10 min
Porsjoner 8 pers
Forfatter Daniel A

Ingredienser:

  • 150 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl melk
  • 4 dl brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ts vaniljeessens
  • 5 dl vann kokende

Slik gjør du:

  1. I en stor bolle, bland sammen mel, sukker (ikke det brune), bakepulver og salt.
  2. Tilsett melken og rør til røra er jevn og fin.

  3. I en annen bolle, bland sammen brunt sukker, smør, vaniljeessens og kokende vann. Rør litt slik at sukkeret og smøret smelter.

  4. Ha røra i en smurt form og hell sukkerblandingen oppå. Det kommer til å se litt rart ut men fortvil ikke: kaka kommer til å flyte oppå sukkerblandingen etterhvert som den steker. Sett i ovnen på 175 grader i 40 minutter.

  5. La kaka hvile i 20-30 minutter etter at du tar den ut av ovnen. Dette gjør at karamellblandingen blir litt tykkere. Del kaka i stykker og server opp-ned, gjerne med litt krem og bær. Velbekomme!

Recipe Notes

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook, og ikke glem å se videoen nedenfor!