Denne ostekaken har bare 3 ingredienser, og ALLE kan lage den. Nå tar den internett med STORM!

48033

Denne kaka er så luftig og lett at den smelter i munnen. Den ble raskt en ny favoritt da vi laget den. Har du lyst å prøve deg på den behøver du kun TRE INGREDIENSER! Alt er forklart i videoen nederst på denne siden.

Dette trenger du:

– 120 g hvit sjokolade
– 120 g kremost
– 3 egg

– En liten ildfast form (er formen for stor blir kaka for tynn). Har du ingen ildfast form som er liten nok, kan du bruke 200 g sjokolade, 200 g kremost og 5 egg. Da må legge til 5 minutter til hver etappe av steketiden (beskrevet herunder på nr. 7)

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 170 grader (over og undervarme). Smelt sjokoladen i en glassbolle, over en vannbad.
Japansk ostekake 12. Mens sjokoladen smelter, del eggene i plommer og hvite, og pisk eggehvitene til de blir stive.
Japansk ostekake 23. Tilbake til sjokoladen, når den har smeltet helt, tilsett kremosten og bland godt.
Japansk ostekake 34. Ta sjokolade/ost blandingen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommene og bland godt.
Japansk ostekake 45. Kutt et bakepapir ark slik at du dekker bunnen og sidene av formen. Arkene som skal dekke sidene skal være smurt, slik at kaka kan utvide seg uten å feste seg.
Japansk ostekake 56. Vend eggehvitene forsiktig inn i røra. Det er viktig å ikke blande for mye for at kaka ska være luftig. Det har ingenting å si om du ser fortsatt små eggehvite «klumper» i røra når du er ferdig. Hell røra i formen.
Japansk ostekake 67. Legg formen på en bakeplate og hell varmt vann på plata. Stekingen tar 45 minutter og foregår i tre 15-minuttersetapper: Først, 15 minutter på 170 grader. Etter det skrur du ned varmen til 160 grader, uten å åpne ovnen, og venter 15 minutter til. Til slutt skrur du ovnen helt av, og lar kaka steke i 15 minutter til med den varmen som er igjen. Ta ut kaka og la den avkjøle før du forsøker å ta den ut av formen.
Japansk ostekake 78. Server og nyt! Du kan godt drysse den med melis for å pynte. Noen synes også at kaka smaker ekstra godt med litt kirsebærsyltetøy.
Japansk ostekake 8Japansk ostekake 9Det så godt ut ikke sant? DEL gjerne oppskrifen med vennene dine på Facebook, og husk å se videoen: