Kylling teriyaki servert i ananas

4230

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Kylling teriyaki servert i ananas

Imponér gjestene dine med en fantastisk Kylling Teriyaki i ananas-skål! Retten er så enkel å lage og du kan enten bruke en teriyakisaus du kjøper på butikken, eller du kan lage den selv etter vår oppskrift.
Kategori Hovedretter
Totaltid 25 min
Porsjoner 2 pers

Ingredienser:

  • 1 stk ananas
  • 250 ml vann
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts chili
  • 1 ss smør
  • 200 g ris
  • 2 stk kyllingfilét i terninger
  • 250 ml teriyakisaus
  • sesamfrø til pynt

Teriyakisaus

  • 125 ml soyasaus med mindre salt
  • 250 ml vann
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 dl honning
  • 2 ts fersk ingefær hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 4 ss riseddik

Slik gjør du:

  1. Skjær en ananas i to og ta ut fruktkjøttet. Pass på at du ikke skjærer hull i barken.

  2. Kast den harde kjernen av ananasen, og skjær fruktkjøttet i terninger.

  3. Legg ananasterningene, vann, sukker, salt, chili og smør i en kasserolle.

  4. Kok opp blandingen og tilsett ris. Legg på lokk og la blandingen småkoke på lav varme i 15 minutter.

  5. Stek kyllingfilét i terninger i en stekepanne med litt olje. Hell over teriyakisaus og bland godt.

  6. Servér kyllingen og risblandingen med de to ananas-halvdelene som skål. Pynt med sesamfrø og nyt!

Teriyakisaus

  1. Bland soyasaus, vann og maisstivelse i en liten kasserolle. Tilsett ingefær, hvitløk og riseddik, og ha kasserollen over middels varme til blandingen er varm.

  2. Tilsett honning og rør til den er oppløst.

  3. Kok opp blandingen til den bobler og la den stå over middelvarme under omrøring, til sausen tykner.

Recipe Notes

I videoen under viser vi deg hvordan du går videre fremover når Teriyakisausen er ferdig.

Del gjerne hvis denne eksotiske retten falt i smak!