Stekte hasselback søtpoteter

11303

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Stekte Hasselback søtpoteter

Disse søtpotetene er en klassiker og serveres ofte på den amerikanske Thanksgiving-feiringen. Her er det vanlig å blande søtt og salt, og denne retten er perfekt som tilbehør til et måltid med svinekjøtt, pølse eller kalkun!
Kategori Tilbehør
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 50 min
Totaltid 1 t
Porsjoner 2 stk
Forfatter Steven L

Ingredienser:

  • 2 stk søtpoteter
  • 1 ss olivenolje
  • Havsalt etter smak
  • 3 ss honning
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss hakkede valnøtter

Slik gjør du:

  1. For hver søtpotet: Legg søtpoteten mellom to spisepinner i tre og skjær opp søtpoteten i “skiver” uten å skjære helt igjennom. Spisepinnene hjelper deg å unngå å skjære for dypt.
  2. Pensle olivenolje over potetene og dryss havsalt over etter smak. Stekes på 215°C i 40 minutter (eller til potetene er møre).
  3. Bland honning, smeltet smør, kanel og vaniljeekstrakt i en liten skål.
  4. Tilsett hakkede nøtter til blandingen og rør om. Hell blandingen over potetene, og sørg for å presse et par av nøttene inn i kuttene. Stek på 230°C i 8 til 10 minutter.
  5. Servér og nyt!

Recipe Notes

Det så godt ut ikke sant? DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook og husk å se videoen nedenfor!