Bakte løkbomber surret i bacon

10086

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Bakte løkbomber surret i bacon

Løkringer? Kjøttboller? Bacon? Er det dine favoritter også? Da vil du elske denne baconsurrede, fylte løken! Se videoen nedenfor for instrukser.
Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 20 min
Totaltid 40 min
Porsjoner 5 pers
Forfatter Ingrid L

Ingredienser:

  • 3 stk løk store
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 1 dl strøkavring
  • 3 ss løk hakket
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 3 ss BBQ-saus
  • 12 stk baconskiver

Slik gjør du:

  1. Skjær av toppen og bunnen på løken.
  2. Skjær et snitt fra sentrum og ut, ovenfra (se for deg radiusen til løken). Separer lagene og benytt deg av de tykke skivene. Vær forsiktig så du ikke ødelegger dem!
  3. Bland kjøttdeig, brødsmuler, egg, hakket løk, krydder og BBQ-saus i en bolle.
  4. Form kjøttblandingen til baller og putt dem inni løkringene.

  5. Surr så de fylte løkene inn i bacon.

  6. Stikk en grillpinne gjennom løken slik at alt holder seg på plass under steking.

  7. Stek de så i 40 minutter på 220 grader. Tips: plasser et stekebrett under risten for å unngå fettsøl.

  8. Servér og nyt!

Recipe Notes

Gjerne del denne med vennene dine på Facebook, og husk å se videoen nedenfor!