Egg og bacon potetbåter

9999

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Egg og bacon potetbåter

Denne lekre retten er passende både til frokost, brunsj, lunsj og andre måltider. Og den er så enkel å lage, at jeg tipper den raskt blir en av favorittene dine!
Kategori Frokostretter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 1 t 20 min
Totaltid 1 t 30 min
Porsjoner 4 pers
Forfatter Steven L

Ingredienser:

  • 2 poteter store
  • 2 stk baconskiver
  • 2 stk egg
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts Herbes de Provence urteblanding
  • 1 ts smør
  • Salt og pepper etter smak
  • Hakket gressløk til pynt

Slik gjør du:

  1. Skjær potetene i to på langs. Bak de deretter i en time, på 180 grader. Fjern nesten alt av innmat fra potetbåtene, slik at du har igjen ca. 0,5 – 1 cm til skallet.
  2. Legg potetmassen i en bolle, og mos sammen med parmesan, hvitløk, urter og smør
  3. Legg blandingen oppi potetbåtene. Klem deretter ned med en skje, slik at blandingen blir konkav (dette er fordi eggene skal klekkes oppi senere).
  4. Surr en skive bacon rundt hver potetbåt.
  5. Også skal eggene klekkes oppi. Stekes deretter i ovnen på 180 grader, i 20 minutter (på stekeplate med bakepapir).
  6. Pynt med litt gressløk hvis du ønsker, server, og nyt!

Recipe Notes

Ser ikke disse potetbåtene deilige ut? Husk å se videoen nedenfor for å se hele prosessen. Del gjerne oppskriften med vennene dine hvis du likte den!