Pølse og chips på koreansk vis

1078
Koreansk pølse og chips
Koreansk pølse og chips
5 from 1 vote
Skriv ut

Pølse og chips på koreansk vis

Her er en ny vri på pølse i brød med chips. Perfekt til festen!
Kategori Småretter
Tilberedningstid 15 min
Steke/koketid 20 min
Totaltid 35 min
Porsjoner 5
Forfatter Daniel A

Ingredienser:

  • 150 g speltmel
  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • Salt og pepper etter smak
  • 2,5 dl melk
  • 1 stk egg pisket
  • 5 stk grillpølser
  • 500 g pommes frites

Slik gjør du:

  1. I en stor bolle, bland sammen hvetemel, speltmel, bakepulver, salt og pepper.
  2. Tilsett egg og melk, og bland godt, til du får en klissete brøddeig.
  3. Kutt opp pommes fritesene i biter, ca 2 cm lange.
  4. Dekk pølsene med litt mel. Ut ifra lengden på pølsene og størrelsen på frityrkokeren din blir du kanskje nødt til å skjære en liten bit av hver pølse. Spar i så fall disse bitene til annet bruk.
  5. Stikk et bambusspyd inn i hver pølse.
  6. Dekk pølsene (men ikke spydene) med deig.
  7. Press pommes frites inn til deigen, slik at den blir helt dekket. Bruk gjerne engangshansker.
  8. Friter til chipsene er gylne. Bruk en frityrkoker eller et frityrtermometer for å minske brannfaren.
  9. Servér og nyt!

Recipe Notes

Del gjerne oppskriften!