Hasselback pizzapoteter

1304
5 from 2 votes
Skriv ut

Hasselback pizzapoteter

Disse pizza-inspirerte potetene er like nydelige å spise som de er enkle å lage. Legg til en deilig salat, og vips, så har du et fullverdig måltid til hele familien!
Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 1 t 15 min
Totaltid 1 t 25 min
Porsjoner 4 stk
Forfatter Silje H.

Ingredienser:

  • 4 stk store poteter
  • 1 ss matolje
  • Salt og pepper etter smak
  • 150 g pepperoni i tynne skiver
  • 2 dl tomatsaus
  • 125 g revet mozzarella
  • Friske basilikumblader skåret i tynne strimler

Slik gjør du:

  1. Skjær potetene på hasselback-måten, altså at du ikke skjærer helg igjennom dem. Bruk gjerne to spisepinner eller treskjeer til hjelp for å unngå å kutte gjennom bunnen.
  2. Pensle potetene med olje.
  3. Dryss over salt og pepper, og bak potetene på 180°C i en time, eller til potetene er møre.
  4. Sett inn en skive pepperoni i hvert av snittene.
  5. Dekk hver potet med tomatsaus (ca. 3 ss per potet).
  6. Dekk potetene med mozzarella, og fordel osten likt mellom dem. Stek dem så i ovnen i 10 minutter til på 180°C, etterfulgt av 5 minutter på full styrke på grill (sørg for å følge med på dem slik at osten ikke blir brent).
  7. Dryss over fersk basilikum, servér og nyt!

Recipe Notes

Disse vil garantert falle i smak hos både store og små, og du kan se hele fremgangsmåten i videoen nedenfor. DEL gjerne dette deilige middagstipset med vennene dine på Facebook!