Kung Pao kylling

2350

 

5 from 5 votes
Skriv ut

Kung Pao kylling

Kung Pao (også kalt Gong Bao) kylling er utrolig godt. Få en hjemmelaget smak av Asia hjemme på kjøkkenet - vi garanterer at det vil smake bedre enn take-away! Hemmeligheten ligger nemlig i sausen...

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 30 min
Totaltid 40 min
Porsjoner 4 pers

Ingredienser:

  • 500 g kylling skåret i store stykker
  • 1 ss matolje
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 3 stk vårløk skivet
  • 40 g peanøtter grovhakket

Til marinaden:

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss risvin eller, alternativt, hvitvin
  • 1,5 ts maisstivelse

Til sausen:

  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 ss kyllingkraft eller kyllingbuljong
  • 1,5 ss maisstivelse
  • 1 ts hvitløk- og chilipaste

Slik gjør du:

  1. Miks alle ingrediensene til marinaden i en stor skål. Sørg for at det ikke er igjen noen klumper etter maisstivelsen.
  2. Ha i kyllingen og rør om for å dekke stykkene med marinaden. La det marinere seg i 15 minutter i kjøleskapet.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en annen skål.
  4. Varm opp matoljen i en stekepanne og ha i kyllingen. Dryss over salt og pepper. Stek til kyllingen er gylden på begge sider og nesten gjennomstekt.
  5. Lag litt plass i stekepanna, og ha oppi paprika og hvitløk. Rør godt og la det steke i et par ekstra minutter.
  6. Hell sausen over kyllingen, rør for å blande det inn og skru ned varmen. Stek til kyllingen er gjennomstekt og sausen har tyknet (2-3 minutter).
  7. Ha oppi vårløken og rør godt.
  8. Topp retten med peanøtter, servér retten sammen med ris, og nyt!

Recipe Notes

Denne spennende oppskriften vil garantert falle i smak hos gjestene dine! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også synes dette så godt ut!