Sjokolade og jordbærfryd

782

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Sjokolade og jordbærfryd

Jordbær og sjokolade i én og samme kreasjon: Det er intet annet enn ren perfeksjon! Bruk gjerne mørk sjokolade for best resultat. 

Kategori Desserter
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 1 t
Totaltid 1 t 30 min
Porsjoner 12 stk

Ingredienser:

  • 12 stk jordbær store
  • 200 g sjokolade
  • 200 g mel
  • 125 ml melk
  • 1 stk egg
  • 50 g melis til dekorasjon
  • Matolje til frityrsteking

Slik gjør du:

  1. Skyll jordbærene og fjern stilkene.

  2. Sett inn et bambusspyd i hvert jordbær.

  3. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp hvert jordbær i sjokolade. Pass på at de er helt dekket. Plasser dem på et fat dekket med bakepapir og avkjøl i kjøleskapet i minst en time. 

  4. I en bolle, bland mel, egg og melk til det minner om en pannekakerøre. 

  5. Dekk hvert sjokoladejordbær fullstendig med blandingen og frityrstek dem i matoljen. Vend dem jevnlig ved hjelp av spydene for å sikre at de stekes jevnt. Stek dem til de er gyldne og la dem renne av seg på et tørkepapir. 

  6. Dryss over med melis, og servér og nyt!

Recipe Notes

Advarsel: Vi anbefaler at du bruker en frityrgryte, eller et frityrtermometer ved fritering, for å minske brannfaren.

Disse smaker bare helt nydelig! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook!