Bamseboller

759

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Bamseboller

Disse søte bamsebollene smaker like godt som de er morsomme å lage. Vaniljefyllet (og de unektelig søte ansiktene) kommer garantert til å bli en suksess hos barna.

Kategori Desserter
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 1 t
Totaltid 1 t 30 min
Porsjoner 12 stk

Ingredienser:

  • 500 g hvetemel siktet
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 3,5 dl melk
  • 50 g gjær fersk
  • 1 stk egg
  • 1 pk vaniljekrem
  • smletet sjokolade eller sjokoladeglasur

Slik gjør du:

  1. Bland halvparten av hvetemelet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.

  2. Bland inn smøret.

  3. Varm opp melken til den er lunken, og bland i gjær.

  4. Tilsett resten av hvetemelet, litt etter litt, mens du blander og knar deigen.

  5. Dekk over deigen med plastfolie, og la den heve til størrelsen har doblet seg.

  6. Del deigen i små boller i like størrelser, men spar litt deig til ører og snute på bamsene.

  7. Lag to små boller til hver bamse. Dette blir ørene. Når du har festet ører på alle bamsene, legger du et håndkle over og lar de heve i ca 10 minutter.

  8. Pensle bamsene med litt egg og bak de i ovnen i 5 minutter, på 250 grader.

  9. Mens de venter kan du lage snutene. Lag en liten bolle av deig for hver bamse, og fyll de med vaniljesaus.

  10. Fest snutene på bamsene. Snutene skal ikke pensles med egg, da disse skal være litt lysere enn resten av bamsene. Sett brettet i ovnen igjen, i 5 minutter.

  11. Tegn øyne, nese og munn med smeltet sjokolade (eller sjokoladeglasur).

Recipe Notes

Festlige boller, eller hva? Passer perfekt til en barnebursdag eller lignende.

Del gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook!