Scampilinguini med sitron og chili

958

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Scampilinguini med sitron og chili

Hva er vel bedre enn en deilig pastarett som blir klar på 1-2-3? Smør, sitron og chili hever virkelig smaken i denne oppskriften, og skaper en sann symfoni for smaksløkene dine!

Kategori Hovedretter
Totaltid 25 min
Porsjoner 3 pers

Ingredienser:

  • 50 g smør smeltet
  • 60 ml olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk persille hakket
  • 1 ss chili knust
  • 1 ts salt
  • 250 g linguine (250 g før koking)
  • 400 g scampi
  • 1 stk sitron

Slik gjør du:

  1. Bland olje, smør, hvitløk, persille, chili og salt i en ildfast stekepanne. 

  2. Tilsett scampi og rør om slik at de blir godt dekket av blandingen. 

  3. Skjær sitronen i tp og legg de to halvdelene i stekepannen. Grill (bruk det øvre elementet i ovnen) i 3-4 minutter på maksimal styrke. 

  4. Fjern sitronen og hell oppi ferdigkokt linguine. Bland godt. 

  5. Tilsett saften fra de to sitronhalvdelene. Bruk en sil for å unngå fruktkjøtt og frø. 

  6. Servér og nyt!

Recipe Notes

Raskt, lettvint og smakfullt! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også fikk lyst til å teste den ut!