

Scampilinguini med sitron og chili
Hva er vel bedre enn en deilig pastarett som blir klar på 1-2-3? Smør, sitron og chili hever virkelig smaken i denne oppskriften, og skaper en sann symfoni for smaksløkene dine!
Totaltid 25 min
Porsjoner 3 pers
Ingredienser:
- 50 g smør smeltet
- 60 ml olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss fersk persille hakket
- 1 ss chili knust
- 1 ts salt
- 250 g linguine (250 g før koking)
- 400 g scampi
- 1 stk sitron
Slik gjør du:
-
Bland olje, smør, hvitløk, persille, chili og salt i en ildfast stekepanne.
-
Tilsett scampi og rør om slik at de blir godt dekket av blandingen.
-
Skjær sitronen i tp og legg de to halvdelene i stekepannen. Grill (bruk det øvre elementet i ovnen) i 3-4 minutter på maksimal styrke.
-
Fjern sitronen og hell oppi ferdigkokt linguine. Bland godt.
-
Tilsett saften fra de to sitronhalvdelene. Bruk en sil for å unngå fruktkjøtt og frø.
-
Servér og nyt!
Recipe Notes
Raskt, lettvint og smakfullt! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også fikk lyst til å teste den ut!