Hasselbackpoteter med ost og bacon

1617
SAMSUNG CSC

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Hasselbackpoteter med ost og bacon

Snittene laget i disse potetene lar dem absorbere maksimalt med smak! Resultatet er utrolig smakfullt, og mektig nok til å danne et komplett måltid. 

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 15 min
Steke/koketid 1 t
Totaltid 1 t 15 min
Porsjoner 4 stk

Ingredienser:

  • 4 stk poteter store
  • 4 stk baconskiver stekt og delt opp
  • 4 stk osteskiver delt i middels store biter
  • 50 ml olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rosmarinkvist

Slik gjør du:

  1. Skjær av en tynn skive fra hver potet, for rå gi dem en flat bunn. 

  2. Skjær hver potet på følgende måte: Først, plasser en potet mellom to treskjeer. Lag et snitt for hver 0,5 cm. Treskjeene sørger for at du ikke kutter potetene helt igjennom. 

  3. Knus de to hvitløksfeddene med knivbladet. 

  4. Varm oljen i en liten kasserolle over middels varme og ha oppi litt hvitløk og rosmarin. Fjern fra varmen og la det trekke. 

  5. Når oljen er avkjølt nok, dekker du potetene i oljen og sørger for at den trenger ned i snittene. 

  6. Stek potetene på 180 grader i 60 minutter. 

  7. Plasser et stykke ost i annenhvert snitt. 

  8. Plasser biter av stekt bacon i de andre snittene og sett potetene tilbake i ovnen i 5 minutter til for å smelte osten. 

  9. Servér og nyt!

Recipe Notes

Enkelt, godt og mettende - skikkelig mat som omtrent lager seg selv! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook slik at de også kan prøve!