Knasende gode tacopaprika

636

 

0 from 0 votes
Skriv ut

Knasende gode tacopaprika

Denne retten kommer til å bli familiens nye fredagsfavoritt! Den rike blandingen av smaker og tekstur i disse fylte paprikaene appellerer like mye til unge som til gamle, og best av alt? Den inneholder en masse gode næringsstoffer og tar svært kort tid å lage!

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 15 min
Steke/koketid 15 min
Totaltid 30 min
Porsjoner 3 stk

Ingredienser:

  • 3 stk paprika tømt for frø og innhold
  • 3 stk egg pisket
  • 1 stk løk kuttet i terninger
  • 400 g kjøttdeig
  • 125 g mel
  • 35 g tacokrydder
  • 4 dl nacho chips knust (oppmåles i knust tilstand)
  • 1 stk tomat kuttet i terninger
  • 60 g ost revet
  • 1 ss fersk koriander hakket
  • 1 ss matolje
  • 125 g créme fraîche
  • Litt salsa til topping

Slik gjør du:

  1. Dekk hver paprika i mel. Hvis melet ikke fester seg skikkelig til paprikaen kan du først pensle dem med litt matolje. Dypp dem så først i pisket egg og deretter i nachossmulene. Gjenta så disse tre stegene (mel, egg og smuler) en gang til. 

  2. Plasser de tre paprikaene, med åpningen vendt ned, på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek dem  på 180 grader i 15 minutter. 

  3. Varm matolje i en stekepanne og tilsett kjøttdeig og løk. 

  4. Tilsett krydder, tomat og koriander når kjøttdeigen er stekt. Bland godt. Hvis blandingen er for tørr tilsett litt vann, en spiseskje om gangen. 

  5. Fyll paprikaene med kjøttblandingen. 

  6. Topp hver paprika med revet ost og grill i ovnen i 2 minutter. 

  7. Pynt med salsa, créme fraîche og litt koriander, og servér og nyt!

Recipe Notes

Tips: Noen ganger nekter nachossmulene å feste seg til visse deler på paprikaen. Bare pensle over akkurat den delen med litt olje og strø smulene direkte på den.

Disse tacopaprikaene vil garantert falle i smak! DEL gjerne oppskriften med de vennene dine på Facebook som elsker taco!

Trykk her for flere spennende taco-oppskrifter!