Mozzarellagratinert pasta bolognesepai

967

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Mozzarellagratinert pasta bolognesepai

Her skal du få en original måte å servere pasta på! Det tar kanskje litt ekstra tid å stable rigatonien i formen, men tro oss: Det er verdt det!

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 30 min
Totaltid 1 t
Porsjoner 8 pers

Ingredienser:

  • 500 g rigatoni kokt (veies før koking)
  • 100 g parmesan revet
  • 1 ss olje
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g mozzarella
  • 750 ml tomatsaus
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Plasser den kokte pastaen i en bolle. Hiv oppi parmesanosten og bland slik at det dekker pastaen. 

  2. Finn frem en smurt springform, og stable pastaen slik at den står vinkelrett plassert på bunnen av formen. 

  3. Varm matolje i en stekepanne og tilsett hvitløk, kjøttdeig, salt og pepper. 

  4. Hell sausen over kjøttdeigen når den er ferdigstekt og bland godt. 

  5. Hell så sausen over pastaen. 

  6. Tilsett ost på toppen og stek paien på 180 grader i 30 minutter. 

  7. Servér og nyt!

Recipe Notes

Denne pastapaien smaker skikkelig digg, og vil garantert få frem matlysten til middag! DEL gjerne oppskriften med vennene dine, og prøv den ut en dag barna er ekstra kresne!