Bamsekjeks

550

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Bamsekjeks

Barna kommer til å elske disse bamsekjeksene. Perfekt til barnebursdager, lørdagskos eller hverdagskos - disse kjeksene må du prøve! 

Kategori Dessert
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 1 t 15 min
Totaltid 1 t 35 min
Porsjoner 12 kjeks

Ingredienser:

  • 170 g hvetemel
  • 45 g melis
  • 20 g sukker
  • 1 ss mandelmel
  • 100 g smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 stk egg
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

  1. Bland hvetemel, melis, sukker, mandelmel og smør i en foodprosessor. Bland det godt.

  2. Ha deretter i vaniljeekstrakt og egg. Bland det til du får en deig.

  3. Ta en liten del av deigen og bland det med kakaopulver i en egen skål. Sjokoladedeigen skal du bruke til ører på “bamsen”.

  4. Frys deigen og sjokoladedeigen i kjøleskapet i minst én time.

  5. Skjær store og små hull i deigen med en rund pepperkakeform. 

  6. Legg de største deigbitene til grunn på en stekeplate. Deretter, legg de minste deigbitene oppå der igjen. Bruk en binders og form et smil, for så å legge ører og nese med sjokoladedeigen. 

  7. Stek de i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Voilà! Søte, små bamsekjeks - like godt om du er stor eller liten.

Recipe Notes

Tips: Hvis du ikke har pepperkakeformer kan du bruke glass eller kopper til å forme kjeksene.

 

Del gjerne med vennene dine på Facebook!