Fajita-samosas

1352

 

5 from 1 vote
Skriv ut

Fajita samosas

Er du glad i fajitas-kylling? Hvorfor ikke prøve denne helsprøe samosa-varianten neste gang! Denne fenomenale oppskriften gir deg den gode gamle fajitassmaken, men mer crunchy - og enda deiligere - enn noen gang før
Kategori Småretter
Tilberedningstid 15 min
Steke/koketid 40 min
Totaltid 55 min
Porsjoner 4 porsjoner
Forfatter Henrik O

Ingredienser:

  • 3 stk kyllingfilet i strimler
  • 3 stk paprika i forskjellig farge kuttet
  • 1 stk løk kuttet
  • 2 ss fajitaskrydder
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g cheddarost revet
  • 2 ss frisk persille hakket
  • 8 stk tortillalefser
  • 1 stk lime presset
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss vann
  • Olje til frityrkoker

Slik gjør du:

  1. Legg kyllingen, paprikaen, løken, olivenolje og fajitaskrydderet på et stekebrett (dekk gjerne med aliminiumsfolie først).
  2. Bland sammen til kyllingen er dekt av krydderblandingen. Sett formen i ovnen på 180 grader i 25 minutter.
  3. Ta formen ut av ovnen, la blandingen avkjøles og hakk den i mindre biter. Hell deretter blandingen over i en stor bolle. Vend så inn persille, saften fra én lime og den revne cheddarosten.
  4. Bland hvetemel og vann i en liten skål. Rør sammen til du får en jevn blanding.
  5. Del tortillalefsene i to, og smør melblandingen langs kanten.
  6. Brett de halve lefsene til et kremmerhus. Bruk melet og vannet til å lime kantene sammen.
  7. Fyll kremmerhusene med kyllingblandingen. Tett igjen eventuelle åpninger ved hjelp av melblandingen.
  8. Lim så igjen åpningen.
  9. Friter samosaene til de har blitt gyldne på begge sider. Bruk en frityrkoker eller et frityrtermometer for å minske brannfaren. Servér og nyt!

Recipe Notes

Perfekt til helgekosen!

DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook!