Provencekrydder – oppskriften på å lage det hjemme

834

 

5 from 3 votes
Skriv ut

Provencekrydder

Provencekrydder er en krydderblanding som består av tørkede krydderurter. Krydderet, som lages av urter typiske for Provenceregionen i Frankrike, passer til det aller meste. Det vanligste er å bruke det til lammekjøtt, men det passer også godt til andre typer kjøtt, fisk og grønnsaker. 

Kategori Ingredienser
Totaltid 10 min
Porsjoner 13 gram

Ingredienser:

  • 3 ss merian tørket
  • 3 ss timian tørket
  • 3 ss sar tørket
  • 1 ts rosmarin tørket
  • 0.5 ts salvie tørket
  • 0.5 ts fenikkelfrø

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene godt sammen i en morter. Oppbevar krydderet tørt og mørkt i en lukket boks.

Recipe Notes

Tips: Provencekrydder er best tilsatt før eller under matlagingen. Hvis du ikke får tak i sar, kan du gjerne bruke oregano i stedet. 

 

Del gjerne med vennene dine på Facebook!