Ny studie viser: Peanøttsmør kan være nøkkelen til å gå ned i vekt!

558

Ingenting er som å starte morgenen med en skive ferskt brød med peanøttsmør. Det er noe med kombinasjonen av salt, sprøtt og mykt som virkelig funker.

Peanøttsmør kan dog gi litt dårlig samvittighet, da det inneholder en god del fett. Men er det egentlig så usunt som de fleste tror?

Ifølge to nye studier, publisert hver for seg av forskere ved Harvard og San Diego State University, spiller peanøttsmør en stor rolle når det gjelder vekttap – spesielt når man begynner å bli gammel.

Den første studien, utført av Xiaoran Liu ved Harvard, fant ut at det å legge til en unse nøtter til kostholdet, som erstatning for rødt, bearbeidet kjøtt, pommes frites eller sukkerholdige snacks, kan hindre vektøkning – spesielt i voksen alder.

Det kan også redusere risikoen for fedme-relaterte hjertesykdommer.

«Når folk ser på nøtter, ser de ofte på innholdet av fett og kalorier – som er ganske høyt. Men faktisk er nøtter forbundet med redusert vektøkning og bedre helse.» forteller Liu.

Den andre studien fant også ut at nøtter kan være nyttige om man skal ned i vekt, eller unngå å gå opp i vekt, men kastet også et lys på en rekke andre fordeler.

Forskerne ved San Diego State University fant ut at nøtter hjelper kroppen å holde insulin- og blodsukkernivåene stabile – noe som er en stor fordel hvis man ønsker å gå ned i vekt.

Ulike nøtter har ulike helsefordeler, men de aller fleste typene er rike på essensielle fettsyrer, fiber og protein.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!