Herlig banankake

1078
5 from 1 vote
Skriv ut

Herlig banankake

Denne herlige banankaken er både saftig og luftig, og smaker helt nydelig sammen med litt deilig kremostglasur! Servér den gjerne til neste kaffebesøk eller selskap, så vil den garantert bli spist opp fort! 

Kategori Desserter
Tilberedningstid 15 min
Steke/koketid 1 t 10 min
Totaltid 1 t 25 min
Porsjoner 15 stk

Ingredienser:

  • 4 stk bananer modne
  • 2 ts sitronsaft
  • 170 g smør romtemperert
  • 400 g sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 stk egg
  • 375 g mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl kefir
  • Kremostglasur til topping
  • Bananbiter til topping

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 135℃. 

  2. Mos bananer i en skål, og bland inn sitronsaft. Sett til side.

  3. Visp sammen smør og sukker i en skål, og tilsett deretter vaniljeekstrakten. Miks inn ett og ett egg. 

  4. I en annen skål blander du det tørre: mel, bakepulver og salt. 

  5. Hell litt av melblandingen over i det våte (fra steg tre), og bland deretter inn litt av kefiren. Fortsett å mikse inn melblanding og kefir om hverandre til alt er brukt opp. 

  6. Vend inn bananblandingen i kakerøren. 

  7. Smør en stor kakeform og dryss over litt mel i bunnen. Rist godt for å fjerne overflødig mel.

  8. Hell kakerøren i formen og stek kaken i en time og ti minutter. Bruk en tannpirker for å sjekke om den er ferdig, og stek i ti minutter ekstra hvis den ikke var helt ferdig. 

  9. Topp med deilig kremostglasur.

  10. Pynt gjerne med noen biter banan, og servér og nyt!

Recipe Notes

Denne er så saftig og god! DEL gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også ble fristet!