Japansk ostekake med 3 ingredienser

66044

 

3.56 from 9 votes
Skriv ut

Japansk ostekake med 3 ingredienser

Denne kaka er så luftig og lett at den smelter i munnen. Den ble raskt en ny favoritt da vi laget den. Har du lyst å prøve deg på den behøver du kun TRE INGREDIENSER! Alt er forklart i videoen nederst på denne siden.
Kategori Desserter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 45 min
Totaltid 1 t 5 min
Porsjoner 3 pers

Ingredienser:

 • 120 g hvit sjokolade
 • 120 g kremost
 • 3 stk egg
 • En liten ildfast form er formen for stor blir kaka for tynn. Har du ingen ildfast form som er liten nok, kan du bruke 200 g sjokolade, 200 g kremost og 5 egg. Da må legge til 5 minutter til hver etappe av steketiden (beskrevet herunder på nr. 7)

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 170 grader (over og undervarme). Smelt sjokoladen i en glassbolle, over en vannbad.
 2. Mens sjokoladen smelter, del eggene i plommer og hvite, og pisk eggehvitene til de blir stive.
 3. Tilbake til sjokoladen, når den har smeltet helt, tilsett kremosten og bland godt.
 4. Ta sjokolade/ost blandingen vekk fra varmen, og tilsett eggeplommene og bland godt.
 5. Kutt et bakepapir ark slik at du dekker bunnen og sidene av formen. Arkene som skal dekke sidene skal være smurt, slik at kaka kan utvide seg uten å feste seg.
 6. Vend eggehvitene forsiktig inn i røra. Det er viktig å ikke blande for mye for at kaka ska være luftig. Det har ingenting å si om du ser fortsatt små eggehvite «klumper» i røra når du er ferdig. Hell røra i formen.
 7. Legg formen på en bakeplate og hell varmt vann på plata. Stekingen tar 45 minutter og foregår i tre 15-minuttersetapper: Først, 15 minutter på 170 grader. Etter det skrur du ned varmen til 160 grader, uten å åpne ovnen, og venter 15 minutter til. Til slutt skrur du ovnen helt av, og lar kaka steke i 15 minutter til med den varmen som er igjen. Ta ut kaka og la den avkjøle før du forsøker å ta den ut av formen.
 8. Server og nyt! Du kan godt drysse den med melis for å pynte. Noen synes også at kaka smaker ekstra godt med litt kirsebærsyltetøy.

Recipe Notes

Det så godt ut ikke sant? DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook, og husk å se videoen:Trykk her for flere flotte desserter!