Jordbærmousse-kake med sjokolade

943
5 from 1 vote
Skriv ut

Jordbærmousse-kake med sjokolade

Denne herligheten blir utvilsomt en suksess til neste dessert! Jordbærmousse-kaken er så luftig at den smelter på tunga, og oreobunnen sjokoladen på toppen setter virkelig prikken over i-en. Nam! 

Kategori Desserter
Tilberedningstid 25 min
Steke/koketid 4 t 50 min
Totaltid 5 t 15 min
Porsjoner 8

Ingredienser:

Bunn

  • 20 stk oreokjeks
  • 45 g smør smeltet

Mousse

  • 400 g jordbær
  • 100 g sukker
  • 3 ss gelatinpulver
  • 5 dl kremfløte

Sjokoladetopping

  • 450 g mørk kokesjokolade hakket
  • 5 dl fløte
  • 1 ss smør

Smørkremglasur

  • 115 g smør romtemperert
  • 280 g melis
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1,5 ss fløte eller melk

Jordbærpynt

  • 8 stk jordbær
  • 50 g mørk kokesjokolade smeltet
  • 30 g hvit sjokolade smeltet

Slik gjør du:

Lag bunnen

  1. Ha oreokjeksene i en matprosessor, og kjør til du bare har smuler igjen. Tilsett smør og bland inn. 

  2. Hell smulene i en springform, og press dem godt ned i en form (20 cm) med en skje til du har en tett og jevn bunn. Avkjøl i kjøleskapet i 30 minutter

Lag moussen

  1. Hell jordbær i en matprosessor og kjør til du har en jevn puré. 

  2. Hell pureen i en kjele og rør inn sukker. Rør deretter inn gelatinpulver og varm opp på middels varme. Ta kjelen av varmen før det koker. 

  3. Visp kremfløten stiv i en skål, hell oppi jordbærpureen, og vend inn. 

  4. Hell moussen over oreobunnen i springformen, og jevn ut toppen til den er flat. Sett i kjøleskapet i minst fire timer. 

Lag sjokoladetoppingen

  1. Ha hakket kokesjokolade i en stor skål, og tilsett smør og varm fløte. La det stå i ett minutt før du rører om og blander alt sammen til en jevn røre.

  2. Ta kaken ut av springformen og plasser den trygt opphøyet på noen mindre skåler. Hell sjokoladetoppingen over kaken til hele kaken er godt dekket. Sett kaken til avkjøling slik at sjokoladen stivner. NB! Hvis du har igjen mer sjokoladetopping kan du sette dette til side og toppe kaken med mer så snart det første laget har satt seg. Et annet tips er å bruke restene som en deilig dipp til frukt. Sjokoladetoppingen holder seg fint noen dager i kjøleskapet, så er det bare til å varme opp litt når du trenger det!

Lag smørkremglasuren

  1. Visp opp smøret til det er mykt og tilsett melis og vaniljeekstrakt. Visp alt godt sammen til du har en luftig kremostglasur, og hell over i en sprøytepose. 

  2. Lag åtte topper med smørkremglasur på kaken. 

Lag jordbærpynten

  1. Dypp jordbær i smeltet mørk kokesjokolade, og avkjøl til sjokoladen har stivnet. Hell hvit smeltet sjokolade i en liten plastpose og klipp av en liten bit av tuppen. Lag dekorative striper over sjokoladen på jordbærene, og sett dem til avkjøling til sjokoladen stivner.

  2. Plasser et sjokoladedekket jordbær på hver av toppene med smørkremglasur på kaka. 

  3. Servér og nyt!

Recipe Notes

En nydelig god kake! DEL gjerne oppskriften hvis du også fikk lyst til å smake på denne herligheten!