Kake med blåbærmousse

973
5 from 1 vote
Skriv ut

Kake med blåbærmousse

Ikke bare ser denne kaka fantastisk flott ut, den er også blant våre absolutte favoritter når det kommer til smak! Friske blåbær og søt blåbærgelé smaker perfekt sammen med den deilige moussen, og kaken er overraskende lett å lage. 

Kategori Desserter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 6 t
Totaltid 6 t 20 min
Porsjoner 20 stk

Ingredienser:

Til kaken

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 100 g mel

Til moussen

  • 2 pakker blåbærgelé
  • 5 dl vann nykokt
  • 3,75 dl kremfløte
  • Blåbær til pynt

Til gelétoppingen

  • 1 pakke blåbærgelé
  • 5 dl vann nykokt
  • 1,25 dl vann kaldt

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 175℃. 

  2. Kaken: Pisk egg og sukker i en skål. Bruk en håndmikser og kjør på maks hastighet i fem minutter. Ettersom at kaken ikke inneholder bakepulver er dette steget svært viktig for å få en lett og luftig røre. Sikt inn melet, og vend det gradvis inn med en slikkepott, slik at du ikke slipper luften ut av røren. Hell røren over i en stor ildfast form, og stek i 15-20 minutter. 

  3. Moussen: Bland blåbærgelé meg nykokt vann, og rør til gelépulveret har løst seg opp. La det avkjøles til romtemperatur, og pisk kremfløten. Bland sammen kremen med geléen, og hell blandingen over den nå avkjølte kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 15 minutter, og sørg for at kaken står helt vannrett. 

  4. Pynt så toppen av mousselaget med litt friske blåbær, og sett kaken tilbake i kjøleskapet i en time til. 

  5. Gelétoppingen: Bland gelépulveret ut i varmt vann, og tilsett kaldt vann når gelépulveret er helt oppløst. La geléen avkjøles til romtemperatur, og hell den deretter over mousselaget på kaken. Et tips er å helle geléen forsiktig over baksiden på en skje for å forhindre ujevnheter og hull i moussen.

  6. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i fire timer, til gelétoppingen har stivnet. Nam!

Recipe Notes

En nydelig kake som passer til alt! DEL gjerne oppskriften hvis du likte den!