

Fritert løkblomst med dip
Du har invitert folk over for å se kamp på TV, men hva skal du servere? Denne løk-blomsten er crispy, digg og enkel å lage!
Ingredienser:
- 1 stk stor løk
- 2 stk egg
- 350 ml melk
- 350 ml mel
- 1 ss hvitløkspulver
- 1 ss pepper
- 1 ss salt
- 1 ss paprika
Til dippen
- 2 ss crème fraîche
- 2 ss majones
- 1,5 ss ketchup
- 1,5 ss Worcestershire saus
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss paprikakrydder
Slik gjør du:
-
Skrell løken og skjær en liten del av toppen.
-
Plasser løken med toppen ned og lag et kutt ovenfra og helt ned, der du begynner nær roten. Gjenta til det er kuttet helt rundt roten (som stråler rundt solen).
-
Snu løken og bøy foriktig "kronbladene" utover fra løkblomsten din.
-
Bland melk og egg i en skål og visp godt. I en annen skål blander du mel og krydder.
-
Dypp først løkblomsten i eggeblandingen...
-
...og deretter i melblandingen. Sørg for at de to blandingene dekker hvert av "kronbladene". Gjenta dyppe-prosessen en gang til, i samme rekkefølge.
-
Frityrstek løken i olje til den er gylden.
-
Bland alle ingrediensene til dippen, servér og nyt!
Recipe Notes
Du kan se hele prosessen i videoen nedenfor. Husk å DELE oppskriften med vennene dine på Facebook!