Kvikklunsjkake oppskrift med video

5993
4 from 2 votes
Skriv ut

Kvikklunsjkake

Denne megapopulære kvikklunsjkaken blir garantert en hit på neste hyggelige sammenkomst! Konfirmasjon, babyshower, barnebursdag, familieselskap eller høytid – denne kaken passer til alt!

Kategori Desserter
Tilberedningstid 25 min
Steke/koketid 1 t 40 min
Totaltid 2 t 5 min
Porsjoner 10

Ingredienser:

 • 1 pakke langpanne sjokoladekake (vi brukte Toro)
 • 230 g smør romtemperert
 • 420 g melis
 • 45 g kakaopulver
 • 3 ss kremfløte (pluss litt mer om nødvendig)
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 10 pakker kvikklunsj (vi brukte totalt 37 single kvikklunsjbiter)
 • 2 poser Non Stop melkesjokolade til topping

Slik gjør du:

 1. Forvarm stekeovnen til 175℃. Dekk bunnen av en rundform (vår var 21 cm i diameter) med bakepapir og klipp av overflødig papir på sidene. Smør kanten på kakeformen med smør. 

 2. Bland sammen kakerøren som anvist på pakken. Hell halvparten av røren oppi kakeformen, og stek den i 40 minutter. Ta den ut, og la den avkjøles i et kvarters tid før du tar den ut av formen, heller oppi resten av røren og steker neste kake like lenge som den første. Ta ut og la dem avkjøles til romtemperatur. Kakene buer seg litt under stekingen, så skjær av “buene” slik at du sitter igjen med to kaker med flat topp.

 3. Lag frostingen: pisk romtemperert smør og rør deretter inn melis, kakaopulver, kremfløte og vanilje. Pisk godt til du får en jevn og kremet blanding. Legg til litt ekstra kremfløte hvis du trenger. 

 4. Dekk toppen på den ene kaken med litt glasur, og plasser den andre kaken over. Dekk deretter hele kaken med glasuren - dette er særlig viktig på sidene slik at kvikklunsjene holder seg oppe. 

 5. Knekk opp kvikklunsjene, og plasser dem én og én rundt kaken. Fortsett hele veien rundt til alt er dekket, og knytt gjerne en fin sløyfe rundt. Dette både ser fint ut, og hjelper å støtte opp kvikklunsjene – dette er ekstra viktig hvis du f.eks. skal ta med kaken i bilen eller skal gå bort til naboene med den! 

 6. Hell Non Stop melkesjokolade på toppen av kaken, og sørg for at all glasuren blir godt dekket.

 7. Ta sløyfen av før servering, og nyt!

Recipe Notes

Denne kaken var faktisk overraskende lett å lage! DEL hvis du også har lyst til å prøve den!