Lasagne med bacon, kylling & jalapeño

1753
4 from 4 votes
Skriv ut

Lasagne med bacon, kylling & jalapeño

Lasagne er en herlig rett, og man kan gjøre den utrolig kreativ med noen små knep! I denne lasagnen har vi brukt proteinrik kylling sammen med deilig salt bacon og spicy jalapeño. I tillegg topper vi retten med hvitløksbrød!

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 25 min
Totaltid 45 min
Porsjoner 6

Ingredienser:

Til kyllingen

  • 6 stk kyllingbryst
  • 2 ss matolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver

Til sausen

  • 400 g bacon i terninger
  • 3 stk jalapeños finhakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 30 g smør
  • 50 g mel
  • 7 dl helmelk
  • 150 g cheddar revet
  • 150 g mozzarella revet
  • 300 g kremost
  • 1 dl rømme
  • 1 ts sort pepper

Til hvitløksbrødet

  • 3 stk tykke loffskiver delt i to
  • 50 g smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk persille hakket
  • 1 stk jalapeño finhakket

Til lasagnen

  • 6 stk lasagneplater
  • 18 stk osteskiver
  • 50 g cheddar revet, til å strø på toppen

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 180℃. 

  2. Skjær kyllingbrystene på langs uten å skjære dem helt i to. Brett ut slik at du får et stort, flatt kyllingstykke. 

  3. Legg kyllingen i en skål og bland sammen matolje, salt, pepper, cayennepepper, løkpulver og hvitløkspulver. Hell over kyllingen og bland godt slik at kyllingen blir godt dekket. 

  4. Stek dem én eller to om gangen i en stekepanne på middels høy varme til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. 

  5. Legg dem i en stor form, og riv kjøttet til du har mange små biter. 

  6. Stek opp baconterningene i samme stekepanne til det begynner å bli sprøtt, og tilsett finhakket jalapeño og hvitløk. Rør om og stek videre.

  7. Tilsett smør, og deretter mel når smøret har smeltet. Rør godt og la det steke i rundt to minutter før du heller i melken. Skru opp varmen slik at det begynner å koke. Når det koker skrur du ned varmen slik at sausen kan putre i to minutter til den har tyknet. 

  8. Skru av varmen, og tilsett kremost, rømme, cheddar, mozzarella og pepper. Rør godt til du har en jevn blanding. Vi anbefaler at du blander inn én og én ingrediens av gangen.

  9. Del revet kylling i tre og beregn tre lag med saus til lasagnen. Begynn med å legge et lag revet kylling i bunnen av en lasagneform, og topp med en tredjedel saus. Dekk med seks osteskiver og tre lasagneplater. Gjenta til du har tre lag, men ikke ta på lasagneplater over osteskivene på det siste laget. 

  10. Fordel de halve brødskivene over osteskivene. 

  11. Bland sammen smeltet smør, hvitløk, persille og jalapeño i en liten skål. 

  12. Pensle hvitløkssmøret over brødskivene, og dryss over litt cheddar. 

  13. Stek i 25 minutter, og servér og nyt!

Recipe Notes

Denne kreative lasagnen smaker helt himmelsk! Del gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også synes den ser god ut!