Oppskrift på hjemmelaget pesto

3817
Pestosaus

 

Pestosaus
5 from 4 votes
Skriv ut

Oppskrift på hjemmelaget pesto

Det å lage din egen pesto er faktisk mye lettere enn hva du tror. Best av alt er at du kommer til å oppdage at ingenting slår smaken av ferske ingredienser!
Kategori Tilbehør
Tilberedningstid 10 min
Totaltid 10 min
Porsjoner 2 dl
Forfatter Silje H.

Ingredienser:

 • Bladene fra to basilikumsplanter
 • 2 fedd hvitløk skrelt
 • 4 ss pinjekjerner
 • 1,5 dl extra virgin olivenolje
 • 50 g revet parmesan
 • Salt etter smak

Slik gjør du:

 1. Ha basilikumsbladene i foodprosessoren.
 2. Legg til hvitløksfeddene og pinjekjernene. Tips: For å få ekstra smak, rist pinjekjernene i ovnen på 175°C i 10-15 min. La den avkjøles i 20 min før du legger dem til de andre ingrediensene.
 3. Ha oppi parmesan og salt (saltet legger du til om du føler for det – ikke glem at parmesanen inneholder en del salt i seg selv også).
 4. Mens du mikser ingrediensene, hell olivenoljen oppi gradvis. Dette vil sørge for at oljen blandes jevnt med de andre ingrediensene.
 5. Det var alt! Servér og nyt sammen med familie og venner.

Recipe Notes

Tips: Denne oppskriften blir enda lettere å lage hvis du har en foodprosessor.

Pesto smaker helt nydelig til brød eller pasta, og gir en herlig smak til utallige oppskrifter. Pestoen er holdbar i kjøleskapet i 5 til 7 dager, men hvis du tror du ikke vil klare å spise opp alt innen en uke så kan du fryse en del av det – da holder den i rundt 3-4 måneder. Se hele oppskriften på hjemmelaget pesto i videoen under, og DEL gjerne dette smakfulle tipset med vennene dine på Facebook – de kommer til å takke deg!