Twixkake oppskrift med video

7204
4 from 5 votes
Skriv ut

Twixkake

Elsker du også Twix-sjokolade? Denne nydelige twixkaken smaker akkurat som en gigantisk Twix, og den er lekende lett å lage! Her får du en base av enkel brownies, deilig kjeksfyll, myk karamell og sjokoladetopping – dette blir garantert en ny favoritt!

Kategori Desserter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 2 t
Totaltid 2 t 20 min
Porsjoner 10

Ingredienser:

 • 1 pakke brownies (vi brukte Toro)
 • 250 g digestivekjeks
 • 75 g smør
 • 2 bokser HaPå fordelt
 • 125 g mørk kokesjokolade
 • 125 g lys kokesjokolade

Slik gjør du:

 1. Forvarm stekeovnen til 175℃, og bland sammen brownierøren som anvist på pakken. 

 2. Finn frem en brødform og smør den før du klipper til et bakepapir slik at det passer perfekt oppi formen og kan brukes til å dra kaken ut etterpå (se bildet under). Hell røren i formen, og spre den jevnt utover. Stek i en halvtime, og la kaken avkjøles. 

 3. Ha kjeksene i en pose og knus dem med en kjevle. Ha smulene i en skål og tilsett smeltet smør. Bland godt og tilsett 2 dl HaPå. Bland alt godt sammen og spre blandingen utover brownien i brødformen. 

 4. Spre deretter ut resten av HaPå-en jevnt over kjeksblandingen , og sett kaken i fryseren i en halvtime eller i kjøleskapet en time. 

 5. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen.

 6. Ta kaken ut av brødformen, og sett den på en bakerist. Hell over smeltet sjokolade slik at hele kaken blir dekket. Bruk gjerne en slikkepott som hjelperedskap.

 7. La kaken avkjøles igjen, og dekorer gjerne toppen med litt ekstra smeltet sjokolade som du sprer utover i et mønster du lager med en skje eller slikkepott (se bildet). 

 8. La den avkjøles litt igjen før du serverer. Nam!

Recipe Notes

En himmelsk kake som passer for både store og små! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook slik at dere kan lage den sammen!