Legger du bestikket slik etter et godt måltid på restaurant? Da gjør du det FEIL!

2824

Tenker du over hva du gjør med bestikket når du er ferdig å spise? Det burde du. Hvordan du legger bestikket sier nemlig mer enn du tror! God bestikketikette viser respekt til de som serverer maten din. Det gir også en synlig ledetråd til servitøren om hvor du er under måltidet. Vi har alle sittet og ventet på regningen, eller ønsket oss en ny runde med dessert. Så neste gang du iherdig prøver å få blikkontakt med servitøren, kan du heller prøve tipsene du finner under!

Hva bestikket ditt sier om deg

«Jeg er ikke ferdig»

Kanskje sitter du og prater med de rundt bordet, eller kanskje biffen var så god at du skulle ønske du aldri ble ferdig. Uansett, du burde ikke holde bestikket i hendene. Legg det heller i en opp-ned-V-form som vist på bildet.

 

«Jeg er klar for mitt neste måltid»

For måltider med flere retter finnes dette symbolet. Når du vil ha neste rett kan du legge bestikket i kryss med kniven horisontalt og gaffelen vertikalt.

 

«Jeg likte ikke måltidet»

Den riktige måten å vise at du ikke likte måltidet er å legge knivbladet mellom tindene på gaffelen i en opp-ned-V. Dette symbolet ligner på «jeg er ikke ferdig», så det gjelder å ha tunga rett i munnen.

 

«Jeg er ferdig»

Legg kniven og gaffelen rett på tallerkenen med endene mot klokka tolv. Dette viser at du er ferdig med måltidet. Det er greit å legge bestikket hvor som helst på tallerkenen, så lenge bestikket ligger parallelt.

 

«Måltidet var utmerket» 

Hvis du likte måltidet og vil vise det til servitøren kan du legge bestikket horisontalt på tallerkenen med endene til høyre. Dette vil også vise at du er ferdig.