3-lags sjokoladekake med bringebærmousse og roser

8024

 

5 from 1 vote
Skriv ut

3-lags sjokoladekake med bringebærmousse og roser

Denne sjokoladekaken, fylt med bringebærmousse og dekorert med roser, er en garantert suksess på neste festen! Her finner du oppskriftene du trenger for å lage den, og to videoer som viser deg hva du skal gjøre.
Kategori Dessert
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 2 t 20 min
Totaltid 50 min
Porsjoner 1 kake
Forfatter Daniel A

Ingredienser:

Til kaken:

 • En rund kakeform 20 cm i diameter (eller flere)
 • Nok sjokoladekakerøre til tre runde kaker Toro sin langpanne sjokoladekakemiks fungerer bra
 • Lag kaka som anvist på pakken eller i den oppskriften du velger. Det er sannsynlig at du må justere steketiden siden du buker en annen type form enn det som står i oppskriften. Bruk tannpirker til å teste om den er ferdigstekt.

Til bringebærmoussen:

 • 350 g frosne bringbær
 • 80 g sukker
 • 4 ts gelatinpulver
 • 4 ss vann
 • 4 dl kremfløte
 • saften fra én sitron

Slik gjør du:

 1. Bland gelatinpulveret med vann og la det trekke i circa 10 minutter.
 2. Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en blender (eller foodprocessor) og bland i 2 minutter, til du får en fin bringebærpuré. Ønsker du å fjerne frøene kan du gjøre dette ved å presse puréen gjennom en sil.
 3. Kok opp en tredjedel av bringebærpuréen og tilsett gelatinpulveret. Bland godt og la blandingen avkjøle til den kommer ned til romtemperatur.
 4. Pisk kremen. Tilsett bringebærpuréen (den som ikke ble kokt) og bland forsiktig. Etter det blander du inn resten av puréen (den som ble kokt).
 5. Dekk bollen med plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 2 timer.

Her er videoen som forklarer hvordan du skal lage bringebærmoussen:

Til buttercreamglasuren:

– 250 g smør, romtemperert
– 450 g melis
– 90 g kakaopulver
– 1-2 spiseskjeer melk

1. Pisk smør i en bolle til den blir lett og luftig.
2. I en annen bolle, bland melis og kakaopulver sammen.
3. Ha litt av melisblandingen sammen med smøret og bland godt. Tilsett resten av melisblandingen litt om gangen, samtidig som du blander.
4. Tilsett en spisekje melk og bland godt. Se om glasuren har riktig konsistens (når du løfter håndmikseren skal det dannes små topper som blir stående). Er glasuren for tykk, ha i litt mer melk.

Til montering og dekorering:

1. Når kakene er helt avkjølt, skjær av toppen på alle, slik at de er flate på både oversiden og undersiden. Legg først en kake midt på en stor tallerken, opp ned. Dekk så med bringebærmousse.
sjokolade rosekake2. Ha en til kake på toppen (fortsatt opp ned) og dekk igjen med mousse. Til slutt har du den siste kaka helt på toppen (opp ned).
3. Dekk hele kaka med et tynt lag sjokoladeglasur. Etterpå kan du bruke sprøytepose til å lage roser rundt hele kaka, som anvist i videoen nedenfor. Munnstykket som vi brukte til videoen er av modell «Wilton 2D».

Se hvordan du dekorerer kaka i videoen nedenfor.

Og husk å dele oppskriften med vennene dine på Facebook!