Lei av smerter og plager? Her er 7 ting som hjelper, og som du allerede har hjemme!

327

Sommeren er høytid for diverse vondter og plager som myggstikk og solbrent hud. Ofte blir vi rådet til å kjøpe dyre salver o.l. på appoteket, men det er ikke alltid du behøver det.

Mange matvarer har andre bruksområder utover det å bli spist. I denne artikkelen gir vi deg 7 råd til hvordan du kan bli kvitt ulike plager kun ved hjelp av vanlige husholdningsprodukter.

1. Solbrenthet
En dag ute i solen gjør godt for både kropp og sjel. Om du husker å smøre deg, vel å merke. Hvis ikke kan det fort bli ganske ubehagelig.

Men om du skulle være så uheldig å bli brent i sommer, og det er det jo mulig at du blir, kan du forsøke dette kjerringrådet. Det eneste du behøver å gjøre er å koke opp en kjele med sterk svart te, bløt en hånduk i brygget og vask huden med den. Garvesyren i teen vil lindre den brente huden.

2. Innsektbitt
En annen typisk sommerplage er innsektbitt eller stikk. Det er veldig irriterende og kan gjøre ganske vondt, men det finnes heldigvis råd. Bland bakepulver med vann og påfør blandingen på bittet eller stikket, og du vil snart merke effekten.

3. Vondt i halsen
Du behøver ikke å bruke store summer på hostesaft og medisiner mot sår hals, alt du trenger er eplesidereddikk. Eplesidereddikk har i uminnelige tider blitt brukt som kur mot diverse vondter. Bland en halv desiliter eddikk med samme mengde vann, og gurgl blandingen et par ganger i løpet av en time. Bakteriene som forårsaket ubehaget vil da mest sannsynlig være borte.

4. Utmattelse
Mange sverger til kaffekoppen når de kjenner seg litt slitne eller trøtte. Et annet knep kan være å lukte på mynteblader. Ja, det er faktisk nok å sniffe på bladene for å få seg en oppkvikker! Denne vidunderlige urten er også rik på vitamin E og C, folsyre, kalsium og jern, i tillegg til å smake fantastisk!

5. Sår
Honning har mange positive egenskaper, og kan dessuten virke legende, da honning inneholder nyttige melkesyrebakterier. Mange forskere hevder også at honning kan erstatte antibiotika på sikt.

Honning kan bidra til at sår gror fortere. Særlig gjelder dette villhonning, ettersom denne inneholder mest av de nyttige bakteriene.

6. Vorter
Det høres kanskje rart ut, men sølvteip kan faktisk brukes til å fjerne vorter. Dette skyldes at teipen kveler vortene slik at de «dør». Teip over vorten, vent i seks dager før du tar den av og fil så ned den døde huden – enkelt, men effektivt!

7. Fotsopp
Når man står og går hele dagen er det lett å bli sliten i føttene. Et deilig fotbad – iblandet 2,25 dl munnvann – kan hjelpe mot alt fra fotsopp til inngrodde negler, og gjør dessuten underverker for slitne bein!

DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!