Psykopater har større sannsynlighet for å drikke kaffen svart, viser studie

1023

Drikker du kaffen svart, uten melk, sukker eller fløte, vil nok mange bare si at du drikker kaffen slik den er tenkt å drikkes.

Har du heller en forkjærlighet for det bitre kan det være et tegn på at du er en psykopat, ifølge studier.

Forskere har funnet paralleller mellom noen av favorittdrikkene våre, som bitre IPAer, svart kaffe og tonic, og forstyrrende personlighetstrekk.

Derfor kan det være lurt å holde et øye åpent hvis du har en venn som dropper melken og sukkeret i kaffen.

Studien, publisert i journalen Appetite, kartla 1,000 mennesker og ble gjennomført på et universitet i Østerrike.

Deltakerne rangerte mat på en skala fra 1-6, og utførte deretter en personlighetstrekk-test.

Forskerne bak undersøkelsen, Christina Sagioglou og Tobias Greitemeyer fant ut at jo mer en deltaker likte bitre smaker, jo mørkere personlighetstrekk hadde de.

«Undersøkelsen har demonstrert at en bitter smakspreferanse er assosiert med mørke personlighetstrekk, spessielt når det kommer til hverdagslig sadisme,» skriver forskerne.

De tilføyer: «… Hverdagssadister kan foretrekke bitre smaker på grunn av potensialet det har til å gi en negativ opplevelse hos andre».

Dette er ikke første gangen undersøkelser har funnet en link mellom smak og personlighet. Tidligere studier har vist at «søte smaksopplevelser» øker ønsket om å hjelpe, mens bitre smaker øker fiendlighet.

Kjenner du noen som burde lese denne? DEL gjerne med vennene dine på Facebook!