Skriv ut

Verdens beste ostekake

Ostekake er en klassisk og svært populær dessert som kan ha mange variasjoner, men her har vi altså funnet verdens BESTE oppskrift! Husk å følge fremgangsmåten nøye for et perfekt resultat, og se hvor fornøyde gjestene dine blir!

Kategori Desserter
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 6 t 10 min
Totaltid 6 t 40 min
Porsjoner 16

Ingredienser:

  • 200 g digestivekjeks
  • 70 g smør smeltet
  • 320 g sukker (delt: 50 g + 270 g)
  • 900 g kremost
  • 2,5 dl rømme
  • 1 ss vaniljeessens
  • 4 stk egg

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksene til smuler, ha dem i en skål og hell oppi smeltet smør og 50 g sukker. 

  2. Bland godt.

  3. Ha kjeksblandingen i bunnen av en smurt kakeform og press den utover slik at den danner en tett bunn. Sett den så i en forvarmet ovn på 175°C i 10 min. 

  4. Visp kremosten i en skål i ca. 1 minutt. 

  5. Ha oppi sukker, rømme og vaniljeessens og visp på lav hastighet til alt er godt blandet. 

  6. Knus eggene i en egen skål og bland dem forsiktig med en gaffel. Du skal ikke piske disse opp for mye da for mye luft i eggene vil føre til at kaken hever seg i ovnen, kollapser og får sprekker etterpå!

  7. Vend eggene forsiktig inn i kremost-blandingen med en slikkepott til røren er godt blandet. 

  8. Hell deretter røren over på den stekte kjeksbunnen. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i ovnen og sett kaken i midten av ovnen på 150°C i 1 time eller til kantene har stivnet men midten enda er litt ustekt. Skru så av ovnen men la kaken stå inni med vannet i 1 time til for å steke ferdig. 

  9. Ta kaken ut av stekeovnen og bruk en kniv for å skjære kaken løs fra formen. Dekk den godt til og sett den så i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst over natten.

  10. Topp gjerne med noen friske bær. Servér og nyt!

Recipe Notes

Nam, så godt! DEL gjerne oppskriften hvis du også elsker ostekake!