Skriv ut

Verdens beste focaccia

Focaccia er så utrolig godt! Lukten av urtene får kjøkkenet til å dufte helt himmelsk, og det myke, saftige brødet passer perfekt til ethvert måltid. Dette er en favoritt du garantert kommer til å elske!

Kategori Tilbehør
Tilberedningstid 30 min
Steke/koketid 1 t 45 min
Totaltid 2 t 15 min
Porsjoner 20

Ingredienser:

  • 160 ml olivenolje extra virgin
  • 3 fedd hvitløk hakket
  • 1,5 ss fersk timian hakket
  • 1,5 ss fersk rosmarin hakket
  • 1 klype pepper kvernet
  • 325 ml vann lunkent
  • 0,5 ts honning
  • 450 g hvetemel
  • 13 g tørrgjær (1 pose)
  • 1,3 ts salt

Slik gjør du:

  1. Hell olivenoljen i en stekepanne og tilsett hvitløk, timian, rosmarin og kvernet pepper. 

  2. Stek på lav varme i 10 minutter til oljen begynner å boble rundt urtene, men ikke la det det steke for mye! Dette steget er kun til for å sette smak på oljen, så vær forsiktig. 

  3. Ha vann, gjær og honning i en skål og rør rundt til alt er godt blandet, og sett blandingen til side i 5 minutter. 

  4. Mål opp hvetemelet og bland inn saltet. Bland inn en fjerdedel av melblandingen i gjærblandingen og miks godt.

  5. Tilsett deretter halvparten av den smakstilsatte olivenoljen.

  6. Rør godt og tilsett resten av melblandingen.

  7. Bland til du får en grov deig. 

  8. Dryss litt ekstra mel over arbeidsflaten din og sett deigen i midten. Kna deigen til den blir jevn (ca. 10-15 ganger). 

  9. Smør litt olje i en skål og ha deigen oppi. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve i 1 time. 

  10. Hell deigen i en smurt stekepanne, og press deigen utover til kantene med fingrene, slik at du lager spor i deigen. Hell resten av den smakstilsatte oljen over, spre utover deigen, dekk til igjen og la heve i 20 minutter til. 

  11. I mellomtiden varmer du ovnen til 225°C. Når deigen har hevet setter du den i midten av ovnen i 15-20 minutter. 

  12. Skjær opp, servér og nyt!

Recipe Notes

Focaccia er brødet som passer til alt! Bruk det som tilbehør til middagen eller smør på noe godt og ta det med i matpakka. DEL oppskriften på Facebook hvis du likte den!