Skriv ut

Trippel-trøbbel sjokoladekake

Kjenner du noen som elsker sjokolade? Da må du overraske dem med denne triple sjokoladekaken neste gang du ser dem! Den er utrolig saftig, lett å lage, og glasuren er helt himmelsk – dette er chocolate heaven!

Kategori Desserter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 40 min
Totaltid 1 t
Porsjoner 12

Ingredienser:

  • Smør og kakaopulver til smøring av langpanne
  • 1 pakke langpanne sjokoladekake (vi brukte Toro)
  • 420 g søt kondensert melk (1 boks)
  • 100 g lys kokesjokolade
  • 100 g mørk sjokoladekake
  • Revet sjokolade til topping

Sjokoladesmørkrem

  • 230 g smør myknet
  • 350 g melis
  • 45 g kakaopulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss kremfløte

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 175℃. Smør en ildfast form (vår var 26 x 39 cm) med smør og strø over kakaopulver slik at hele formen blir dekket. 

  2. Lag sjokoladekaken etter anvisning på pakken, og sjekk midten med en tannpirker for å se om den er ferdig. Med vår form var dette etter rundt 35-40 minutter. La kaken avkjøles til romtemperatur. 

  3. Bland sammen søt kondensert melk og smeltet sjokolade i en skål.

  4. Stikk flere hull i kaken med håndtaket til f.eks. en treskje (se bildet), og hell blandingen over kaken og la den synke ned i hullene. 

  5. Lag glasuren ved å piske sammen myknet smør, melis, kakaopulver, vaniljeekstrakt og salt i en skål med en håndmikser. Pisk deretter inn litt og litt kremfløte (ca. en spiseskje av gangen) til du har en jevn og myk krem som topper seg litt. 

  6. Spre glasuren slik at den dekker hele kaken, og topp med revet sjokolade. Nam!

Recipe Notes

Dette er kaka for alle sjokoholikere! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også elsker sjokoladekake og masse deilig frosting!