Skriv ut

Lion-kake

Dette er en kake litt utenom det vanlige. Her finner du søt frokostblanding i bunn, masse sjokolade i fyllet og deilig Lion-sjokolade på toppen. Dette blir en fulltreffer for enhver søtmons!

Kategori Desserter
Tilberedningstid 20 min
Steke/koketid 4 t
Totaltid 4 t 20 min
Porsjoner 10

Ingredienser:

Bunn

  • 50 g smør
  • 80 g Japp hakket
  • 100 g Smacks frokostblanding

Fyll

  • 400 g kremost
  • 25 g sukker
  • 2 ss varmt vann
  • 4 ss kremfløte
  • 200 g mørk kokesjokolade smeltet
  • 80 g Lion-sjokolade i biter

Topping

  • 80 g Lion-sjokolade i biter
  • Karamellsaus etter smak

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og Japp i vannbad, og bland godt. Hell Smacks frokostblanding oppi samme skål, og bland alt sammen. 

  2. Hell blandingen i en smurt springform, press det flatt og sett til avkjøling i kjøleskapet. 

  3. Ha kremost, sukker, varmt vann (ta dette fra vannbadet) og kremfløte i en skål og visp til du har en jevn røre. Tilsett smeltet sjokolade og visp igjen før du vender inn hakket Lion-sjokolade. 

  4. Hell fyllet over kakebunnen og jevn ut overflaten. Sett i kjøleskapet i minst fire timer. 

  5. Topp kaken med biter av Lion-sjokolade og ringle over karamellsaus. Nam!

Recipe Notes

Fantastisk godt! DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook hvis du også ble fristet til å smake!